Massages

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een mooie en speciale tijd voor de moeder,
maar ook de kleine baby die in haar groeit.

Dit is vaak zijn/haar eerste contact met de buitenwereld. De stem van mama of een streling over de buik door haar hand is vaak het eerste bewustwording van elkaars aanwezigheid….

De zwangerschapsmassage wordt liefdevol en met respect gegeven. Ook komt er tijdens de massage het knuffel hormoon oxytocine vrij dit zorgt voor een rustmoment voor de moeder en dit geeft een diepere verbinding (knuffeltijd) voor moeder en baby.

Deze Massage is niet op de buik maar de Moeder wordt in zijligging gelegd tussen zachte doeken /dekens en kussens om in een zo comfortabele mogelijke houding te kunnen Liggen…

 

Door de vele veranderingen tijdens de Zwangerschap wordt het lichaam in deze periode behoorlijk op de proef gesteld, daarom is het fijn om extra aandacht aan de a.s. Moeder te geven en om het lichaam in goede conditie te behouden en het extra goed te verzorgen voor de tijd van de bevalling komt.

Door de vele veranderingen in het lichaam van de a.s. moeder kunnen diverse klachten en ongemakken ontstaan: bijv. rug, nek, schouders en bekken.

Door het toenemende gewicht en vocht in de latere periode van de zwangerschap kunnen benen en voeten stijf en pijnlijk aan gaan voelen en verkrampen .

Door allerlei veranderingen in het lichaam en de hormonenhuishouding kunt u wat vaker minder lekker in uw vel zitten en door slaapgebrek en spanningen kunnen sommige klachten het vaak onnodig zwaar maken voor de aanstaande moeder .

De zwangerschapsmassage is speciaal geschikt voor de aanstaande moeder, deze massage zorgt voor: afname van stress e.a. zwangerschapsklachten en een verbetering van de nachtrust.

Verminderde pijnklachten in rug en bekken zorgt voor soepelere spieren en bevordert de doorbloeding zorgt voor afvoer van vocht en afvalstoffen.
Maar ook als u geen klachten heeft kan de zwangerschapsmassage een heerlijk moment zijn om te genieten voor moeder en baby.

Als u als a.s. moeder goed in uw vel zit, komt dit de zwangerschap en uw baby ook weer ten goede voor, tijdens en na de bevalling.

Ook na de bevalling is een goede nazorg bijna net zo belangrijk als ervoor om lichaam en geest weer in balans te brengen.
Om van alle nieuwe indrukken even te bij te komen en even te ontspannen en tot rust te komen. Want als mama goed voor zichzelf zorgt is er ook meer rust, ruimte en energie over. En dat is goed voor jezelf maar dat straal je ook weer naar de baby en thuis uit.

K
L
Praktische informatie

De massageolie die wordt gebruikt is zacht en neutraal of met een vleugje rozen, mandarijn of lavendel olie gegeven worden.

De zwangerschapsmassage kan van dag 1 gegeven worden, maar er wordt geadviseerd om pas na 12 weken te beginnen tot aan de bevalling.

Maar ook een aantal weken na de bevalling wordt het vaak als zeer prettig ervaren om nog even met de massages door te gaan, doordat bekken en rug weer in de normale stand gaan staan kan dit vaak nog wat klachten geven en is juist dan de nazorg ook van belang.

K
L
Twijfels of complicaties

Als u twijfelt of er zijn complicaties dan is het altijd verstandig om eerst uw gynaecoloog of verloskundige te raadplegen.